Pregled časovnice fotografiranja poroke

Pregled časovnice fotografiranja poroke

Teden dni pred poroko so najboljši slovenski poročni fotografi v stiku s parom preko e-pošte, kjer se dogovorijo za končno časovnico in izmenjajo vse naslove in telefonske številke, ki bi lahko bile uporabne na poročni dan. Fotograf se na sam poročni dan običajno pojavi pri nevesti malo pred začetkom ličenja. V tem času posname fotografije detajlov, ki jih par vnaprej pripravi (vabila, prstani, čevlji, obleka, šopek, nakit). Poleg tega si lahko pripravi tudi nekaj rož ali zelenja, da jih postavi zraven detajlov in naredi fotografije še lepše. Sledi fotografiranje ličenja in oblačenja, če ostane še kaj časa pa lahko naredi tudi kakšno fotografijo z družicami, družino in ostalimi. Medtem poskuša ujeti čim več spontanih trenutkov, ki se dogajajo okoli neveste.

Drugi fotograf se običajno pridruži ženinu nekaj časa pred oblačenjem in naredi fotografije pripravljenih detajlov, kot so čevlji, pas, manšetni gumbi, metuljček, ura, naprsni šopek in kravata. Tudi drugi fotograf dokumentira oblačenje in drugo dogajanje pri ženinu. Ostali del dneva fotografiramo skupaj, pri čemer eden od nas usmerja pozornost na nevesto in ženina, medtem ko drugi poskuša ujeti trenutke, ki se dogajajo med svati. Med obredom skušamo biti čim manj opazni, vendar posnamemo vse ključne trenutke.

Minimalistični pristop pri fotografiranju porok – vse kar potrebujete so iskrene emocije.

Po obredu se običajno zberemo za skupinsko fotografijo, za katero smo se že vnaprej dogovorili, kdaj jo bomo naredili. Naredimo tudi družinske fotografije in po želji parov tudi fotografije manjših skupin (prijatelji, sestrične, sodelavci itd.). Pri fotografiranju manjših skupin na večjih porokah nam pomaga nekdo, ki pozna čim več svatov, da lahko hitro zberemo vse ljudi.

Pri fotografiranju para vedno priporočam, da se to izvede uro ali največ dve pred sončnim zahodom, saj takrat dobimo nežno in svetlo svetlobo, ki se sklada z mojim stilom fotografiranja. Sama fotografiranje traja med 30 in 45 minutami, med katerimi imam polno idej za različne poze, ki izgledajo naravno in sproščeno. Ves dan uživam v fotografiranju detajlov, ki jih je par pripravil za svoj poročni dan, in če imam čas, obiščeva vsako lokacijo pred njimi, da si lahko vzameva čas za fotografiranje ambienta in detajlov, kot so lokacija civilnega in cerkvenega obreda ter zabave.

Na dan poroke se trudiva, da zajameva najlepše trenutke in podrobnosti, ki jih par pripravi vnaprej. Na voljo sva že pred ličenjem neveste in oblačenjem ženina, da lahko posnameva fotografije detajlov, kot so prstani, čevlji, šopek, nakit, ura, kravata itd. Po poroki se posvetiva fotografiranju para, pri čemer raje izberemo uro ali dve pred sončnim zahodom, da izkoristimo mehko in nežno svetlobo. Med fotografiranjem uporabiva različne poze, da izpadeta naravno in sproščeno.

Similar Posts:

Author Image
admin