Popolna zaščita telesa med vožnjo motorja

Popolna zaščita telesa med vožnjo motorja

Motoristična jakna je primarno namenjena zaščiti motorista med vožnjo. Sekundarno služi tudi kot pripomoček za večjo vidnost v prometu. Terciarno pa naredi motorista bolj drznega, modnega in uporniškega. Pred nakupom se prepričajte, da zadostuje vsem trem kriterijem.

Oblačila kljubujejo vsem vremenskim razmeram

Motoristična jakna je namenjena zaščiti telesa pred udarci in praskami ter pred vremenskimi razmerami. Nekatere so sestavljene iz dveh delov, pri čemer podlogo lahko poleti odstranite, da vam ni preveč vroče. V prehodnih obdobjih preprosto pritrdite oba dela skupaj in poskrbite za toploto. Izbirate lahko med daljšimi, krajšimi, barvnimi, črnimi, usnjenimi, tekstilnimi, odsevnimi, dežnimi in drugimi vrstami oblačil.

Lahka poletna motoristična oblačila

Motoristične jakne nekateri ne želijo uporabljati poleti, zaradi vročine in sonca. Pri tem pozabijo na svojo varnost in na zaščito telesa pred poškodbami zaradi padca. Na tržišču je veliko lahkih poletnih moto jaken, s katerimi istočasno zaščitite svoje telo, poskrbite za boljšo ventilacijo zraka in hlajenje telesa. Poletni modeli imajo veliko mrežastih področij za prezračevanje, koži prijazno podlogo, povezovalno zadrgo za povezavo s hlačami, posamezne odsevnike, ščitnike za roke in komolce ter žepe za dodatne ščitnike na hrbtu.

Varnost v prometu

V prometu boste bolj varni z nakupom jakne s posameznimi odsevniki ter dodatnimi svetlobnimi in odsevnimi elementi. Motoristična jakna vaše telo sicer zaščiti pred posledicami padca, vendar mora biti hkrati tudi vidna v primeru slabše vidljivosti zaradi megle ali dežja. Navkljub temu, da na jakno lahko na hrbtu pritrdite dodatne ščitnike, vam ob daljši vožnji svetujemo uporabo hrbteničnika. Slednji na lahek in udoben način zaščiti vašo hrbtenico.

Izberite zračno opremo

Vsa moto oprema, ki se bo neposredno dotikala vašega telesa, naj bo lahka, zračna in hkrati popolnoma varna. Dolga vožnja v nepredvidljivih vremenskih razmerah, mora biti kar se da udobna. Za to poskrbite z zračnimi materiali z dodatnimi mrežicami za cirkulacijo zraka.

Similar Posts:

Author Image
admin