Najboljša ročna ura

Najboljša ročna ura

V današnji digitalni dobi pametnih naprav je kvalitetna ročna ura še vedno zelo uporaben dodatek naši garderobi. Med veliko izbiro moških in ženskih ročnih ur je težko izbrati tako, ki bi jo nosili vsak dan. Poleg tega je še ogromno terminologije, ki pride z veliko izbranimi ročnimi urami in tako nastane še večja zmeda. Ker bi radi, da je vaša izbira najboljša vas vabimo, da preberete ta kratek vodič.

Vse je v podrobnostih

Sama tehnologija, ki poganja ročne ure ni nič posebnega, vendar je sestava dokaj kompleksna. Če se fokusiramo na zunanji (viden) del same naprave bomo videli:

Ohišje

Ogrodje ure, ki ji ščiti pred elementi in ji daje unikaten izgled.

Kazalci

Kazalci, ki so indikatorji časa

Številčnica

Znan tudi kot obraz ure in je opremljen s številkami, ki prikazujejo čas.

Markerji

Markerji po navadi v obliki številk ali linij na sami številnici.

Steklo

Ščiti same kazalce ure pred umazanijo

Zunanje ohišje

Lahko je dekorativno ali pa je opramljen z vrsto funkcij kot je na primer štoparica.

Krona

Okrogli gumbi, ki jih po navadi najdemo na strani ohišja in jih uporabljamo za nastavljanje samih funkcij ure, kot je čas in dan.

Pašček

Drži uro na našem zapestju in je lahko narejen iz lahkih materialov, kot je: usnje, umetno usnje, silikon, guma itd.

Zaponka

Poveže pašček in ga drži na zapestju.

Vsi te elementi so pomembni, saj bodo v dobri kombinaciji naredili odličen izgled naše ročne ure. Naravno ravnovesje naše debeline zapestja in ure nam bo pričaralo najboljši izgled in počutje ob nošenju vsak dan. Načeloma je tako, da če imamo manjše zapestje bomo tudi potrebovali manjšo uro. Lahko si izmerimo zapestje pred nakupom ure in že tako izločimo velik del ur, ki bi bile neprimerne za uporabo.

Kaj je najbolj pomembno?

Poleg izgleda in materialov naše nove ročne ure je pomembno tudi, da se dobro počutimo, ko jo nosimo. Če bomo upoštevali nekaj osnovnih elementov bomo hitreje našli primerno uro.

Velika ura lahko hitro postane prevelika.

Dobro je, če si predhodno izmerimo zapestje. Načeloma je tako, da vse nad 4.5 cm diametra so velike ročne ure, ki niso primerne za vsakogar, pod 3.5 cm pa so ciljamo bolj na ženske ure. Ko govorimo pa o debelosti ohišja so pa najbolj popularne mehanične ure, ki imajo tanjše ohišje in digitalne ure, ki imajo debelejšega.

Širina paščka in kvaliteta materialov

Izbrane ročne ure morajo imeti tak pašček, ki najbolj ustreza obliki naših zapestij; po navadi so večji paščki bolj priljubljeni pri ljudeh z večjimi zapestji in manjši pri ljudeh z manjšimi zapestji.

Material iz katerega je ročna ura izdelana daje unikaten videz.

Če imamo uro narejeno iz kovine bo na pogled izgledala večjega videza. Ker je kovina med težjimi materiali bo posledično tudi naša ura težja, kot pa če bi bila narejena iz recimo plastike ali drugega materiala.

Podrobnosti na številnici

Ali dobro opazimo kazalce, številke in ostale podrobnosti. Če je odgovor ne, potem bomo verjetno potrebovali drugo uro.

Similar Posts:

Author Image
admin