Kaj vse nam lahko omogoči operacija nosu

Kaj vse nam lahko omogoči operacija nosu

Operacija nosu je pri nas pa tudi drugje po svetu precej priljubljena storitev. Ljudje pa se navadno za preoblikovanje tega dela telesa odločijo zaradi funkcionalnih, estetskih ali pa iz rekonstruktivnih razlogov. Če želimo imeti lepši nos, ga lahko zožimo, zmanjšamo, skrajšamo, poravnamo, odstranimo grbo ali pa izboljšamo obliko nosnic ali vrška.

Pred posegom nosu mora pacient temeljito razmisliti, kaj ga na njem v resnici najbolj moti. Poseg oziroma operacija nosa navadno traja eno do največ tri ure. Opravi se v splošni ali pa lokalni anesteziji. Brazgotine po storitvi niso opazne.

Kdo so najpogostejši kandidati za operacijo nosu

Značilnosti, ki vplivajo na izgled nosu, se praviloma dokončno razvijejo v obdobju najstništva. Zapisane so v naših genih. Veliko ljudi kirurga obišče z željo po korekciji nosu, ker je ta prevelik ali kriv ali pa premajhen, preširok oziroma nesorazmeren z ostalimi obraznimi potezami.

Veliko oseb moti tudi grbica, ki leži na hrbtišču nosu ali pa prevelike nepravilno oblikovanje nosnice. Zaradi ukrivljenega nosu so neredko težave tudi z dihanjem. Številne moteče spremembe na nosu so lahko posledica tudi najrazličnejših poškodb ali pa predhodnih posegov.

Obstaja veliko tehnik pri operaciji nosu, ki so se z leti izboljšale.
Operacija nosu je priljubljena storitev zaradi funkcionalnih, estetskih ali pa iz rekonstruktivnih razlogov za lepši nos. Lahko ga zožimo, zmanjšamo, skrajšamo, poravnamo, odstranimo grbo ali pa izboljšamo obliko nosnic ali vrška.

Tehnike za preoblikovanje nosu

V zadnjih letih so se tehnike pri operaciji nosu izboljšale pa tudi spremenile. Kljub temu je v procesu načrtovanja potrebno najprej nujno prisluhniti željam pacienta. Ob računalniški stimulaciji oziroma ob fotografiji je nujno potreben zelo poglobljen oziroma temeljit pogovor o motečih težavah ter predvidenih spremembah.

Operacija nosu se zaradi varnosti ter udobja praviloma vedno opravi v splošni anesteziji. Na željo posameznika se seveda lahko uporabi tudi samo lokalna anestezija, in sicer v kombinaciji s sedacijo ali brez.

Okrevanje po posegu

Po posegu na nosu se namesti peno. Ta na dovolj učinkovit način zmanjšuje bolečino pa tudi oteklino. Dan po posegu se mora pena odstraniti, saj lahko precej oteži naše dihanje, obenem povzroča neprijeten občutek. Preko nosa se nato namesti opornico iz plastike, ki še dodatno varuje preoblikovano ogrodje. To se odstrani po enem tednu.

Po enem tednu se odstranijo tudi zunanji šivi. Za preprečevanje večje bolečine je po posegu potrebno jemati analgetike. Pričakovati je treba, da bo nos po operaciji nekoliko otekel.

Mnogi po operaciji nosu lažje zaživijo, saj se izboljšata njihova samopodoba in samozavest, operacija pa jim lahko zagotovi tudi izboljšano zmožnost dihanja skozi nos.

Similar Posts:

Author Image
admin