Izdelava spletnih strani izpod rok strokovnjaka

Izdelava spletnih strani izpod rok strokovnjaka

Pri uri računalništva smo obdelovali snov, pri kateri smo spoznavali, kako se kvalitetno izdela posamezna spletna stran. Ugotovili smo, da je to dokaj zahtevno delo, ki ga lahko opravlja človek z izjemnimi izkušnjami, ki jih nabira vse življenje. Sodobna tehnologija jim ne dopušča, da bi se njihov proces učenja na tem področju lahko vsaj malo ustavil. Izdelava spletnih strani je torej storitev, ki naj bi jo v resnici za nas torej opravila oseba z izjemnim znanjem in izkušnjami.

Pa smo ga povabili

In ker šolski sistem temelji na praksi, smo na našo uro računalništva povabili izjemnega strokovnjaka, ki mu izdelava spletnih strani ni tuja. Pokazal nam je, kaj vse moramo znati in vedeti, da se lahko lotimo takega projekta.

Izdelava spletnih strani je proces

Izjemni strokovnjak nam je povedal, da gre pri tej storitvi torej za svojevrsten proces, ki v prvi vrsti zahteva izjemno dobro sodelovanje med izdelovalcem in stranko. Na začetku skupaj naredijo analizo konkurence, pripravijo seznam ključnih besed ter predlagajo najboljšo strukturo. Strokovnjak preveri tudi naše spletno okolje in šele na podlagi te raziskave pripravi načrt. Seveda mora ustrezati našim željam, zahtevam ter vsekakor tudi razpoložljivim sredstvom. Preden stopijo v akcijo, pa obljubijo in garantirajo, da bodo poskrbeli tudi za varnost naših podatkov.

Sledi oblikovanje spletne strani. Cilj je jasno odražanje podjetja in spletnim obiskovalcem omogočiti enostavno brskanje med izdelki, vzporedno s tem pa tudi hiter dostop do dodatnih informacij. Naslednji korak v tem procesu sta razvoj in vzdrževanje. To strankam, ki naročijo izdelavo, omogoča hitro vnašanje besedila in enostavno upravljanje. Z razvojem se tudi poskrbi, da spletno mesto deluje hitro in nemoteno. Pika na i pa je rast, ki je odvisna od tega, ali nas naši spletni kupci, ki jih štejemo za potencialne, najdejo na enostaven način. Za to poskrbi optimizacija spletnih strani.

Preberite si še naslednji članek: Zakaj vaša spletna stran potrebuje SSL certifikat

SSL certifikati so majhne podatkovne datoteke, ki kriptografsko vzpostavijo šifrirano povezavo med spletnim strežnikom in brskalnikom. 

Na koncu smo bili navdušeni

Strokovnjak nam je ves proces ves čas kazal tudi na konkretnih primerih. Bili smo res začudeni, obenem pa navdušeni, ko smo izvedeli, koliko truda, energije ter dela je potrebno vložiti v to. Vendar se splača. In to zelo. Mnoga uspešna podjetja, so namreč ravno zaradi uspešno izvedenega procesa spletne rasti, zrasla skoraj čez noč.

Podobno kot klasična predstavitvena spletna stran, je tudi spletna trgovina nekakšna celostna predstavitev podjetja oziroma njegovih izdelkov. Ko se odločate, da boste pospešili prodajo ali jo sploh preselili na splet, je potrebno misliti na veliko dejavnikov. Od njih je odvisno ali boste uspešni ali ne. Prodaja preko spleta je lahko dobičkonosen posel ali agonija brez konca, kjer se zaloge in stroški kopičijo, delo pa ostaja neplačano. Največkrat se med iskanjem ponudnikov izdelave trgovin ne iščejo blagovne znamke, torej znana podjetja, ki se z izdelavo strani ukvarjajo. Opaziti velja trend več besednih iskanj, kot je denimo izdelava spletne trgovine cena pa pride šele v drugem planu, ko po strani ponudnika stranke iščejo cenike. Na koncu velja, da je dražji ponudnik pogosto boljši, saj si je že vnaprej vračunal več časa, ki si ga bo vzel za vas.

Internet trgovina – delovni čas 24 ur na dan. Cilj vsake spletne trgovine je pripeljati čim več kupcev, ki bodo kupovali pri vas. Preberi več …

Similar Posts:

Author Image
admin