Izbira ustreznih lovskih hlač

Izbira ustreznih lovskih hlač

Morda se zdi, da je nakup lovske opreme enostaven. Ker je na trgu veliko izbire, temu ni ravno tako. Pomembnejšo vlogo imajo zagotovo lovska oblačila. Le kakovostno izbrane lovske obleke uporabniku omogočajo prijetno in udobno počutje med opravljanjem zahtevnega ter odgovornega dela.

Dobri poznavalci oblačil za lovce veste, da se problem lahko pojavi že pri izbiri hlač. Na trgu so namreč na voljo številne vrste lovskih hlač – vsake so izdelane za točno določen namen in posledično namenjene določeni ciljni skupini kupcev.

Univerzalna oblačila za lov

Najpogosteje izbrana lovska oblačila so splošna. Univerzalne lovske hlače so namenjene za vsakodnevno uporabo. Še posebej dobrodošle so za nošenje od pomladi do jeseni. Odlično se obnesejo v kombinaciji s termo perilom, še posebej v hladnejših dnevih, saj niso posebej podložene. Izdelane so na primer iz bombaža, zato so udobne, med hojo ne oddajajo zvokov. Uporabne so torej za celo kopico lovskih dejavnosti.

Lovske hlače
Lovske hlače so primerne za uporabo skozi celo leto

Univerzalne lovske obleke so cenovno dostopnejše. Slabost je ta, da izgubljajo barvni odtenek ob rednem pranju, torej relativno hitro bledijo. Prav tako niso vodoodporna, zato se lahko zelo hitro premočijo.

Lovska obleka za zahtevnejše terene

Na voljo vam je posebna vrsta lovskih hlač, ki je izdelana za zahtevnejše terene oziroma za fizično napornejše aktivnosti. Takšne hlače se izjemno hitro sušijo in so raztegljive v vse štiri smeri. Odlično dihajo, uporaba je zato veliko prijetnejša.

Kako se toplo obleči za lov na jelene

Lovska oblačila za zahtevnejše uporabnike se odlikujejo tudi v smislu odbijanja umazanije in vode. V hrbtnem delu so praviloma povišane, kar povzroča veliko mero udobja tudi med sedenjem in sklanjanjem.

Lovska obleka za hladnejše dni

Lovska oblačila so posebej zasnovana tudi za hladnejše dneve v letu. Hlače za lov za hladno obdobje leta so odlično odporne na veter, dobro odvajajo vlago, so nepremočljive.  Na izpostavljenih zadrgah se praviloma nahajajo varjeni šivi. V predelu kolen sta na obeh straneh zadrgi, ki učinkovito služita za prezračevanje med nošenjem.

Na trgu so vam na voljo tudi lovske hlače oziroma druga lovska oblačila za prehodna obdobja. Celotno ponudbo oblačil za lov na sploh si lahko ogledate tudi pri številnih spletnih ponudnikih, ki vam v svojih prodajalnah ponujajo visoko kakovostne izdelke po najdostopnejših cenah.

Similar Posts:

Author Image
admin