Maska za obraz

Maska za obraz

Najprimernejši način ohranjanja zdrave in vitalne kože je vsakodnevna nega, ki je dobrodošla v vseh starostnih obdobjih, saj se naša koža tako očisti in obnovi. Trendi narekujejo uporabo izdelkov, ki vsebujejo bogate in zdravilne sestavine iz narave. Zakaj si torej ne bi pripravili sveže maska za obraz po naši želji in s sestavinami, ki jih vzamete iz domačega hladilnika?

Nekatere od priljubljenih sestavin, s katerimi si lahko pripravimo masko ali piling za obraz so: kefir,jogurt, limonin sok, avokado, med, skuta, morska sol, mandljevo olje, kvas olivno olje …
V nadaljevanju vam predstavljamo maske za mastno in kombinirano kožo, ki si jih v resnici lahko pripravimo tudi sami.

purantura8

Maska iz kvasa je zelo preprosta. Žličko svežega kvasa zmešajte s štirimi ali petimi listi mete, ki ste jih prej zmehčali v topli vodi. Dodajte še dve žlički kreme z nevtralnim pH faktorjem. Masko pustite delovati 15 minut, nato pa obraz temeljito sperite z veliko mlačne vode.

Tudi maska iz medu je nadvse preprosta in učinkovita. Nekaj žličk medu razredčite nad paro in mu primešajte eno jedilno žlico limoninega soka. Maso nekaj minut mešajte, da se shladi, nato pa jo nanesite na obraz in pustite delovati 10 do 15 minut. Obraz si nato temeljito umijte z veliko hladne vode.

Obstajajo tudi maske za mastno kožo. V prvi vrsti je to maska iz gline.
Dobro zmešajte glinomol (prečiščena glina – dobite jo v vseh bolje založenih trgovinah s slikarskim in dekorativnim materialom ) in vodo ter dodajte dve žlici domačega jabolčnega kisa.

Masko nanesite na obraz in pustite delovati 20 minut. Kombinacija gline in domačega jabolčnega kisa bo pomagala pri usklajevanju prekomerne mastnosti kože.
Maska ni primerna za občutljivo kožo!

Similar Posts:

Author Image
admin