Izbira prave kosilnice za vaš travnikt

Izbira prave kosilnice za vaš travnikt

Da bi izbrali kosilnico, ki bo ustrezala vašim potrebam, je pomembno upoštevati tri kriterije. Prvi pomemben kriterij pri izbiri kosilnice je velikost vašega travnika. Za majhne in srednje velike travnike do 800 m2 so modeli električnih, akumulatorskih ali lahkih bencinskih kosilnic zelo primerni. Za srednje velike travnike do 1500 m2 priporočamo modele s širšo košnjo (od 46 cm do 56 cm) in dodatnimi funkcijami, kot je lastni pogon. Za velike travnike do 6000 m2 priporočamo traktorske kosilnice z velikim naborom priključnih orodij. Torej, velikost travnika je pomembna.

Drugi kriterij je izbira tipa motorja, ki poganja kosilnico. Če imate manjši travnik brez ovir za električni kabel, je električna kosilnica prava izbira. Če želite tiho delovanje in se izogniti kablom, je akumulatorska kosilnica idealna za vas. Za večje in zahtevnejše travnike priporočamo bencinsko kosilnico. Na voljo je velika izbira pogonskih motorjev, širin košnje in dodatne opreme, ki bo zadovoljila tudi najzahtevnejše uporabnike.

Večina kosilnic je opremljena s košem za travo, nekatere imajo tudi set za mulčenje in opcijo bočnega izmeta. Zato je pomembno, ali želite, da kosilnica zbira pokošeno travo ali jo z možnostjo mulčenja zmelje v drobne koščke in raztrosi po travniku kot gnojilo. Če zbiranje trave ni potrebno in če površina vašega travnika ni idealna, je kosilnica z možnostjo bočnega izmeta prava izbira. Izbira je vaša.

Kosilnica – vaš zvesti pomočnik na vrtu.

Akumulatorske in bencinske kosilnice

Akumulatorske kosilnice predstavljajo odlično izbiro, saj imajo vse prednosti električne kosilnice, vendar vam ni treba skrbeti za kabel. So primerne za različne vrste zelenic in delujejo brez motečega hrupa, hkrati pa ne onesnažujejo okolja z izpušnimi plini. Akumulatorske kosilnice uporabljajo litij-ionske baterije, ki jih je treba redno polniti, vendar so morda bolj primerne za manjše površine, saj imajo omejen čas delovanja. Vendar se tehnologija baterij nenehno izboljšuje in nekateri najboljši modeli lahko zagotovijo tudi do 60 minut delovanja.

Bencinske kosilnice so najboljše za velike vrtove, kjer morda ni primerno uporabljati kabla. Imajo izjemno moč, zato so učinkovite tudi na strmih pobočjih. Za delovanje potrebujejo bencin, vendar so pogosto močnejše in hitrejše pri rezanju kot električne kosilnice. So nekoliko dražje, vendar se odlično obnesejo pri zahtevnejših opravilih. Ne pozabite, da so lahko nekatere bencinske kosilnice težje od električnih, zato bi lahko bila dobra ideja, da izberete model z lastnim pogonom, če vas skrbi teža.

Električne, traktorske ali robotske kosilnice

Električne kosilnice so najboljša izbira za manjše in srednje velike vrtove. So tihe, cenovno ugodne in enostavne za uporabo. Električne kosilnice so običajno manjše, lažje in bolj okretne od bencinskih, kar olajšuje premikanje po vrtu. Poleg tega zahtevajo manj vzdrževanja od bencinskih kosilnic. Pred nakupom električne kosilnice razmislite o dolžini električnega kabla, ki ga boste potrebovali, da doseže konec vašega vrta.

Traktorske kosilnice so primerne za večje vrtove, saj lahko kosijo dvakrat ali celo trikrat hitreje kot potisne kosilnice. Delujejo na bencin in imajo velik nabor priključkov, kar omogoča uporabo skozi celo leto – bodisi za košnjo trave, prezračevanje ali celo čiščenje snega pozimi.

Robotske kosilnice so preizkušene, zanesljive in zmogljive. Primerne so tako za košnjo manjših kot tudi večjih površin. Uporaba je izjemno preprosta, saj morate le vnesti tloris vašega vrta in postaviti mejni kabel. Kosilnica bo nato samodejno kosila travo, kadarkoli boste to želeli.

Similar Posts:

Posted in Dom
Author Image
admin