Zdravje 

Slabši vid ni ovira

Veliko ljudi dandanes ne vidi odlično. Vid se nam poslabša zaradi vrste razlogov. Med drugim stresnega načina življenja, slabše prehrane, nezadostnega gibanja v naravi, nekaterih kroničnih bolezni in še bi lahko naštevali. Nekateri se s slabši vidom že rodijo, drugim se ta poslabša tekom življenja. Pojav slabega vida je tako pogost, da so za izboljšave tega že vrsto let na voljo različni pripomočki. Stroške za uporabo teh pripomočkov delno krijejo tudi zdravstvene zavarovalnice.

Read More
Zdravje 

Aikido kimona kot evolucija iz oblačila, ki se nosi za judo

Veliko vrst borilnih veščin se je razvilo tako, da so učenci velikih mojstrov se odločili, da bi se radi osredotočili na nekaj drugega, kot je poudarjeno v borilni veščini, ki so se je prvo  učili in enako velja za aikido. Verjetno ne bo nihče presenečen, če je omenjeno, da aikido izhaja iz karateja, medtem ko je Aikido kimona nekaj, kar izhaja bolj iz juda, ki je ravno tako poudaril bolj nepriznan element karateja. Ta je osredotočen na udarce, judo na grabljenje nasprotnika medtem ko se aikido osredotoča na mete in…

Read More
Zdravje 

Zakaj je treking kolo odlična izbira?

Kolesarjenje, ki pri nas velja za eno od bolj priljubljenih športnih dejavnosti, delimo na več vrst. Na splošno ga delimo na gorsko in cestno. Prva oblika kolesarjenja je lahko kar naporna in je najprimernejša za kolesarje z boljšo telesno kondicijo. Kljub temu je zanj značilen prav poseben čar in velik stik z naravo. Po drugi strani pa je lahko tudi cestno kolesarjenje izjemno zanimivo, še posebej takrat, ko se s kolesom vozimo mimo lepih krajev po neprometnih cestah. Večina kolesarjev še vedno najraje kolesari po cestah in gozdnih poteh. Gorska…

Read More
Kako shujšati Zdravje 

Kako shujšati in se znebiti odvečne trebušne maščobe?

Maščoba na trebuhu ni samo estetska težava, katera povzroči, da ne moremo obleči svoji najljubših kavbojk. Maščoba na tem delu telesa namreč predstavlja povečano tveganje za nastanek sladkorne bolezni tipa dva, srčnih bolezni in nekaterih drugih bolezenskih stanj. Številne zdravstvene organizacije uporabljajo ITM ali indeks telesne mase za razvrščanje teže, katera jim pomaga pri predvidevanju tveganja za presnovne bolezni. Vendar je takšen kriterij zavajajoč, saj so ljudje s presežnimi trebušnimi maščobami izpostavljeni povečanemu tveganju, četudi so navzven videti vitki. Čeprav je izguba maščobe na trebuhu lahko dolgotrajna in težavna, lahko…

Read More
Zdravje 

Prehranska dopolnila iz linije Vitanoval

Čemu so namenjena prehranska dopolnila Vitanoval? Če ste morda že slišali zanje, potem veste, da se uporabljajo z namenom izboljšanja plodnosti. Torej so namenjena vsem, ki načrtujejo družino oziroma si želijo kmalu postati starši. Premišljeno izbrane naravne sestavine, ki jih vsebujejo ta prehranska dopolnila, namreč izboljšajo plodnost in z vplivanjem na hormonsko ravnovesje in tvorjenje spolnih hormonov povečajo možnosti za zanositev.

Read More
Zdravje 

Priljubljena poletna osvežitev

Z visokimi temperaturami se poleti borimo na različne načine. Mnogi se najraje ohlajajo v morju ali v hribih, seveda pa se tudi doma poslužujemo nekaterih ukrepov, ki pomagajo premagovati poletno vročino. Eno možnost gotovo ponujajo osvežilni sokovi, ki jih lahko pripravimo kar sami doma. Pri tem imamo neverjetno široko paleto možnosti, tudi če se omejimo le na napitke, ki jih lahko enostavno pripravimo iz sestavin, ki jih imamo že na razpolago.

Read More
Zdravje 

Najbolj učinkovita dieta za hitro hujšanje!

Skoraj vsak od nas se je na neki točki svojega življenja boril s prekomerno telesno težo. Če ste kdaj bili na dieti, veste, kako težko je najti in izbrati tisto pravo. V nadaljevanju si lahko preberete, katera dieta je za hitro hujšanje najbolj učinkovita. Načelo diet za hitro hujšanje je uživati živila, s katerimi boste izgubili več kalorij, kot jih zaužijete. Glavno pravilo diet za hitro hujšanje je, da se strogo držite vseh navodil.

Read More
Zdravje 

Značilnosti Lumonola

Kakorkoli, vrnimo se k mojim izkušnjam. Kot sem že omenil, opazil sem večjo osredotočenost in definitivno nobenih škodljivih neželenih učinkov. Edini problem je, da nisem vedel natančne količine vseh sestavin v dodatku (ker so zmešani skupaj), zato nisem želel pretiravati z dnevnim odmerkom. Kljub temu pa sem pričakoval več od Lumonola, vendar dokler ne vem točnih količin vseh sestavin, priporočam le dnevni odmerek in nič več.

Read More